Hvornår kan man tage en graviditetstest?

Vil du gerne vide om du er gravid? Så kan du købe en test, og selv teste om du er gravid eller ej. Ventetiden kan for mange være lang, når det kommer til at få taget en graviditetstest, da man helst skal vente noget tid før man tager testen. Dette skyldes, at kroppen udsteder ca. halvdelen af de befrugtede æg, indenfor de første 6 uger. Dette betyder også, at hvis du tester for tidligt, så kan du selv om testen viser positiv ikke altid være sikker på resultatet.

Brug en nedtæller til at holde øje med tiden, mens du venter på svar

En graviditetstest fungerer typisk på den måde, at man urinerer ude på spidsen af testen, ligger testen til side, hvor der så typisk vi gå et par minutter, før man får svar. Når du venter på at få resultatet fra graviditetstesten, kan du med fordel bruge en nedtæller. På den måde er du fri for at gå og holde øje med testen, og du kan indstille den så den passer med den tid det tager for testen at vise resultatet. Nedtælleren kan med fordel også bruges i andre sammenhænge, og den er simpel og nem, at anvende.

Mere om brugen af tidlig graviditetstests

Der findes mange forskellige graviditetstest, som man kan købe, blandt andre en tidlig graviditetstest. Graviditetstests måler niveauet af HCG, og en tidlig graviditetstest kan måle fra dag 8. Der er dog stadig, som nævnt før, nogle tidspunkter der er bedre at teste på, end andre. Typisk vil du være mest sikker, hvis du venter til dagen efter, at du skulle have haft din menstruation. Typisk vil det bedste tidspunkt på dagen, for at foretage en graviditetstest, være om morgenen. Her vil de fleste tests være 99 procent sikre. Fordelen ved en tidlig graviditetstest er altså også, at du meget tidligt, kan finde ud af om der er en sandsynlighed for, at du kan blive gravid. Du kan se mere om graviditetstests her.

Brug af urinkolbe

Som tidligere nævnt, så tester man typisk for graviditet ved at urinere på spidsen af graviditetstesten. Typisk holdes den under strålen i et par sekunder. Det er der dog mange der ikke bryder sig om, og du kan i stedet for dette også bruge en urinkolbe, hvor du kan nedsætte testen i. Urinkolber bruges både af mænd og kvinder, og mest af folk der har svært ved at komme på toilettet, som folk der er sengeliggende eller har gangbesvær. Den kan dog også fint bruges af andre. Man skal lige huske at være opmærksom på, at det ikke er alle urinkolber der slutter helt tæt, da de primært er for, at urinen ikke lugter. Derfor er det også en dårlig ide at vende kolben på hovedet. Den skal gerne tømmes umiddelbart efter anvendelse. Den kan rengøres og dermed bruges igen over flere omgange. Du kan finde mere information om urinkolber her.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *