Hjemmekontor og online underholdning – Har du det rigtige bredbånd?

Kvinde ser fjernsyn og spiser popkorn

I en tid hvor internettet i sandhed har erstattet hunden som vores bedste ven, og hvor en dårlig forbindelse kan skabe endnu større frustrationer end normalt, er det vigtigt at overveje sit internetforbrug.

Når mor og far arbejder hjemme, holder møder over Microsoft Teams og skal tilgå VPN’er og online platforme. Når børnene holder hjemmeskole og skal kunne tilgå undervisningssider, afspille videoer eller kommunikere med andre elever eller studiekammerater. Når familien har brug for en pause – fra hverdagen eller hinanden – og vil streame en film. Alle tider af døgnet kræver en internetforbindelse i disse tider – og en dårlig forbindelse kan skabe noget nær panik i hjemmet.

Derfor kan det også være fristende at falde i fælder for internetudbydere, der lover dig guld og grønne skove. Men hvilket bredbåndsabonnement passer egentlig til dit forbrug?

Hvad er bredbånd?

Om du allerede har en bredbåndsforbindelse, eller om du overvejer at investere i en, så kan det være en jungle at finde rundt i. Så lad os først se på, hvad bredbånd egentlig er.

Helt lagpraktisk set er bredbånd et hurtigere og mere stabilt internet.

Bredbånd kan bedst forklares med en metafor om en motorvej. Før bredbåndet kom, kunne man udelukkende komme frem via landeveje. Mængden af Mbit afgør, hvor bred motorvejen er. Jo flere Mbit du investerer i, jo flere baner er der på motorvejen. Hvis du skaber meget trafik på din internet-motorvej, så fylder du banerne ud. Det vil sige, at hvis du har fire spor på din motorvej, men du har trafik nok til fem spor, så vil fremgangen være langsom, nøjagtig på en motorvej.

Hvad skal du overveje, når du skal vælge bredbånd?

Når internetudbydere reklamerer for internet, så smider de om sig med termer som Mbit og lynhurtige forbindelser. Men det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig passer til dit behov.

I tider hvor vi bruger internet til stort set alt, hvad vi foretager os i hverdagen, kan det være fristende at gå efter de udbydere, der lover den hurtigste forbindelse og den største mængde af Mbit, men er det egentlig overhovedet nødvendigt at have den bedste af det dyreste af bredbåndsforbindelser?

Det er nødvendigt at overveje din geografiske placering, når du skal vælge bredbåndsudbydere. Der er nemlig nogle udbydere, der har flere forbindelser i specifikke områder. Hvis du bor langt ude på landet, er det ofte slet ikke muligt at få den hastighed, som udbyderne reklamerer for. Hvis du bor langt ude på landet, kan det derfor ofte ikke betale sig at investere i de dyreste og hurtigste pakker.

En anden ting du skal overveje, er hvor højt jeres behov for internettet egentlig er. Er I en familie på 5, der dagligt streamer tjenester samtidig eller uploader ting til internettet på jævnlig basis? For at vende tilbage til den tidligere metafor: Hvor mange biler er der normalt på jeres internetmotorveje?

Ting du skal overveje inden du køber bredbånds abonnement:

  • Den geografiske lokation
  • Hvor mange er I, i husstanden?
  • Hvad bruger I internettet til?
  • Hvor meget er du villig til at betale?

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *