5:2 kuren får topkarakter

Hvor svært det end kan være, ved vi alle hvordan man taber sig: Spis fedtfattig mad, dyrk mere motion, hold dig langt væk fra søde sager, osv. Dette har været normen i adskillige år, og ud fra disse universelle “tips” er et væld af forskellige slankekure og diæter opstået, deriblandt 5:2 kuren – en kur der dur.


Det er kun de færreste der ikke har forsøgt sig med en (eller flere) forskellige diæter og slankekurer i løbet af deres liv, i håbet om at finde den perfekte magiske løsning, der kan give dig netop den krop du ønsker, uden at du samtidig må opgive al det gode i livet, cykle på arbejde hver dag, og leve af vand og brød.


5:2 kuren er den mest populære “delvis faste” diæt i 2017, og dette med god grund, da den har set positive resultater overalt i verden, hele vejen fra Amerika til Danmark.

Hvad er 5:2 kuren

5:2 kuren består af delvis fastning, og som man måske kan gætte sig til ud fra navnet, gælder dette kun 2 dage i ugen. I 5:2 kuren, behøves ingen enorme, vanebrydende ændringer i egen livsstil, alt der kræves er at man passer ekstra godt på 2 dage i ugen, og spiser “moderat” resten af tiden. Dette betyder at det ikke er forbudt at spise kage med veninden når i tager på café, og at det er helt okay at nappe en enkelt chokolade eller to derhjemme, når du ser film: Så længe du ikke spiser pladevis af chokolader selv.

Delvis faste betyder ikke, at du intet må spise 2 dage i ugen, bare rolig.
De 2 “faste” dage er ikke dage hvor du skal sulte dig selv, men “synde” dage, hvor du får brugt lidt af al den ekstra fedt, der har samlet sig på sidebenene i løbet af ugen. Dette gøres ved at holde indtagelsen af drikke- og fødevarer under 500-600 kalorier pr. dag. En svær opgave for nogle, men noget lettere end at måtte holde øje med kalorierne hver eneste dag, og køre træt i slankekuren inden man opnår synlige resultater.


Diæten blev gjort populær af den britiske læge og journalist Michael Mosley, og er i sidste ende ikke en traditionel “diæt”, men nærmere en omlægning af de normale spisevaner, der ikke sætter overvældende restriktioner på hvad man må spise, som så mange andre slankekure og diæter gør.

Netop derfor er 5:2 kuren langt nemmere at overholde på lang sigt, end nogle af de mere aggressive diæter.

Giver 5:2 kuren resultater?

Ifølge adskillige eksperter verden over, fortjener 5:2 kuren sit gode ry, netop fordi kuren giver resultater, og er nem at overholde for selv de mest diæt-sky. Opfinderen af kuren, har udtalt at man bør forvente et vægttab på 0,4 kg i ugen, uden at behøve ændre sine sædvanlige spisevaner synderligt, blot man overholder 5:2 kurens “regler”.

Læs mere om 5:2 kuren, dens oprindelse, udførelse og hvordan du selv kan begynde at lade kiloene rasle af med e-bogen af samme navn, der kan købes på Den Gode Kur, hvor du kan finde inspiration, gode råd og alt du behøver for at komme i form.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *