Dette kræver det at have et marsvin som kæledyr

Marsvin går på grøn græsplæne

Kæledyr er hyggelige og søde. De er rare at være sammen med og det kan være både godt og lærerigt for dit barn at få et kæledyr. Dog er der meget der skal gøres inden du skaffer dig et marsvin. Det er enormt godt at have styr på hvad det er man har brug for, inden man kaster sig ud i at have et kæledyr. På den måde skal man ikke finde ud af det, mens man står med det i hænderne. Her kan du læse om de vigtigste ting du har brug for til dit marsvin. På den måde kan du være forberedt når dyret er købt.

Et godt bur

Marsvinet er et indendørskæledyr, og det bor typisk i et langt lavt bur som har en bund af plastik og en top som er et metalgitter. Det er vigtigt at buret har alle de faciliteter som marsvinet har brug for. Marsvinet har nemlig få basale behov, som er meget vigtigt at få opfyldt. Det er vigtigt at der er en lille ”hule” i buret, som marsvinet kan søge tilflugt i. Her skal det kunne have lov til at passe sig selv, og være uforstyrret fra dit barn. Det er vigtigt at barnet lærer at det ikke er i orden at forstyrre marsvinet når det ligger i sin hule. Det er også vigtigt at der er varmt i hulen, det kunne fx være med halm eller vat, som marsvinet selv kan bygge af. På den måde har marsvinet et sted som er dets eget, og hvor det føler sig trygt. Det er også vigtigt at marsvinet har et sted som er overdækket, men stadig udenfor hulen, på den måde kan det føle at det er trygt, men dog stadig aktivt. I buret skal der også været et område som er åbent, hvor dyret kan lege. Her kan der være mad, vand og legetøj.

Købet af marsvinelegetøj

Det er nemlig vigtigt at marsvinet har et sted at lege. Det skal bruge mange timer i buret, og her er det vigtigt at marsvinet er underholdt godt, sådan at det for den motion det har brug for. Det er vigtigt at marsvinet har noget legetøj som det får meget motion af, her er hjulet et klassisk eksempel. Det er nemlig vigtigt at marsvinet kan komme til at løbe, noget det ikke nødvendigvis kan i det relativt lille bur. Udover det kan man også få mange andre former for legetøj, som man kan give marsvinet godbidder med.

Legetøj udenfor buret

Når du køber legetøj til marsvinet, er det vigtigt at du tænker over at nogle af tingene også er til at bruge til at lege udenfor buret. Købet af marsvinelegetøj er godt at gøre efter du har fået marsvinet, sådan at du ved mere om dets behov, og hvordan dit barn mest har lyst til at lege med det. På den måde kan du være mere sikker, fordi alle marsvin har individuelle behov og lyst til forskellige ting.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *