For studerende: her kan du spare penge

Mange af os er studerende, og mange af os har prøvet at være det. Og når du er studerende, så er det for de fleste sådan, at pengene ikke ligefrem hænger på træerne. Det er sådan set fuldstændig lige meget, hvilke fag du studerer og om du er boglig eller praktisk.

Som studerende lever du nemlig af din SU. Og selvom SU’en er et gode, som studerende i mange andre lande ikke har, så er den alligevel sjældent nok til på nogen måde at kunne dække alle et ungt menneskes udgifter. Husleje, internet, mobiltelefoni, forsikringer og meget mere. Det løber op, og pludselig er pengene sluppet op før den første i måneden.

Spar penge og hav råd til alt det sjove

Det kan være et kæmpe stressmoment hvis man føler, at pengene aldrig rigtig er tilstrækkelige. Det er ubehageligt at have ro i økonomien, og det er endnu mere ubehageligt at føle, at man er nødt til at sige nej til ting ofte på grund af dette.

Men som studerende kan man faktisk gøre rigtig meget selv for at spare på pengene. Det handler i bund og grund rigtig meget om indstilling. Man kan med fordel kigge på ens vaner og ens forbrug for at se, hvor man bruger overflødige penge.

Få flere gode råd som studerende på www.kulturnet.dk.

Bruger du ikke data?

Dette er på mange måder et eksempel. For selvom der nok ikke er så mange unge studerende, som ikke bruger data på deres mobiltelefoner, så illustrerer dette tip hvordan der virkelig er penge at spare ved at eliminere udgifter til ting, man egentlig ikke har brug for.

Et mobilabonnement uden data er ikke så almindeligt, men meget billigt. Men du kan finde flere eksempler på denne type af abonnementer online, og her finde det helt rigtige til dig. Hvis du er typen, som ikke bruger din mobil til sociale medier eller surfing på nettet, er dette en god løsning.

Køb billige bøger til bogreolen

Hvad end det gælder bøger til studiet eller bøger til fornøjelse, så kan det koste rigtig meget at fordybe dig i læsningen. Bøger er generelt dyre, og bare et par bøger per semester kan være fatale for økonomien.

Studiebøgerne kan heldigvis købes brugt og sælges videre, når du er færdig med dem. Og fornøjelsesbøgerne kan du finde på alternative hjemmesider, hvor priserne måske ikke er helt så høje. På den måde kan du nyde god læsning uden at have dårlig samvittighed.

Stadig fattig? Læs mere her

Dette var kun nogle ganske få eksempler på de smarte tricks som du kan bruge for at føle mere overskud i din økonomi. Der er mange flere, og de afhænger meget af dig og dine prioriteringer i livet.

Hvis du ikke føler at du har lært nok, så er der endnu mere hjælp at hente online. På en side som kulturnet.dk kan du læse en masse om, hvordan du lever billigere og bedre i løbet af din studietid. Så bliver der masser af plads til fornøjelse og gode oplevelser.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *