Der er sket ændringer på online lånemarkedet

Person tjekker sin computer med kaffe

Online lånemarkedet har været under hård kritik i hvad, der føles som en lang årrække efterhånden. Noget af kritikken har været fair og begrundet, mens andet kritik blot har været en resultat af dårlig omtale. Men hvilke ændringer er det, der er sket? Og hvorfor er det godt for både online låns rygte og dig, der gerne vil låne?

Nu er der sat loft på ÅOP’en

Den største ændring, der er sket, handler om, at der nu er kommet et loft for, hvor høj ÅOP et lån må have. ÅOP betyder ”årlige omkostninger i procent” og er derved en indikator for, hvor meget det vil koste dig at have dette lån i et år.

Der har tidligere været eksempel på online kviklån, der har haft en ÅOP på over 700 procent, hvilket er fuldstændig uhørt, og som hurtigt har kunne ruinere personer, der har optaget disse lån. Men sådan skal det ikke være længere. Nu er loftet for ÅOP’en på 35 procent. Derved kan det aldrig koste dig mere end 35 procent af lånets samlede størrelse at have et kviklån (årligt). Dette er en stor fordel for personer, der har tendenser til at ”glemme” at læse det med småt, når de kigger efter et lån på nettet.

Sådan er reglerne for markedsføring af lån

Tidligere er der blevet reklameret for lån, der er vildt dyre på både tv og internet. Disse lån er blevet promoveret med fristende sloganer om, at du kan låne hurtigt og let til det, du drømmer om. Der er dog også kommet nye regler for markedsføring af lån.

Der må ikke længere reklameres for lån, der har en ÅOP, der er højere end 25 procent. Dette tiltag skal sætte en stopper for, at låneudbydere kan friste personer med en lille økonomi til at tage nogle meget dyre lån.

Findes der gode låneudbydere på nettet?

Som nævnt længere oppe, er det ikke al kritik, der er blevet rettet mod online låneudbydere, der har været berettiget. Der findes nemlig også en del udbydere af online lån, som faktisk tilbyder værdi til låneren.

En af disse udbydere er Minifinans. Men hvad er fordelene ved at vælge denne udbyder, når du kigger efter et lån på internettet?

Hvad gør Minifinans rigtigt?

Der er flere fordele ved at vælge Minifinans. Her er nogle af de største fordele, som du kan opleve, når du vælger denne udbyder:

  • Du kan ansøge på få minutter
  • Du kan få pengene udbetalt straks, hvis ansøgningen bliver godkendt
  • Ansøgninger bliver gennemgået alle ugens syv dage
  • Du får pengene gennem en sikker overførsel til din NemKonto
  • Der er ingen uventede eller skjulte gebyrer

Der er derved en del fordele ved at kigge nærmere på Minifinans, hvis du ønsker at tage et lån på nettet.

Selvom du skal til at låne ved en udbyder, der har et godt ry, bør du stadig tage dig god tid og læse alle vilkår igennem, så du undgår at blive fanget i et dyrt lån.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *