Dette er forskellen på dyre og billige ure

Person drikker kaffe og læser et blad

Er du ikke helt sikker på, om det kan betale sig for dig at købe et dyrt ur frem for et billigt ur? Mange er ikke klar over, hvor stor en forskel der rent faktisk er, når det kommer til ure af forskellig pris. Et ur er en kompliceret konstruktion, og det er også derfor, at ure traditionelt har været dyre at købe. Læs mere her og bliv gjort klogere på, hvad forskellen rent faktisk er, når det kommer til dyre og billige ure.

Forskellige typer urværk

En af de store forskelle, når det kommer til ure, er urværket. Her bliver det især tydeligt, at der er forskel på ure. Man kan groft sagt inddele urværker i to typer. Disse er det mekaniske urværk og quartz-urværket.

Quartz-urværket er drevet af et batteri. Et sådant urværk er pålideligt, og det er også forholdsvis billigt. En gang i mellem skal batteriet selvfølgelig skiftes, men der går ofte flere år imellem dette.

Den anden type urværk, som man opererer med, er det mekaniske urværk. Det er denne metode, som man har benyttet gennem tiden til at lave ure. Et mekanisk urværk er en kompliceret, lille konstruktion, hvor fjedre, hjul og anden mekanik er sat sammen, så det driver uret.

Typisk er ure med mekanisk urværk dyrere end ure med et quartz-urværk. Dette skyldes, at mekaniske urværker er mere besværlige at lave. Ofte vælger man det mekaniske urværk over det andet af æstetiske årsager, og fordi uret har en vis autenticitet.

Dyre og billige remme

En anden ting, som adskiller dyre ure fra billige ure, er urremmen. Det kan være meget forskelligt, hvilket materiale remmen er lavet af, og dette har ofte meget at skulle have sagt.

Dyre ure er ofte udstyret med en rem af læder. Dette er et enormt lækkert materiale, som også kan holde i lang tid. Dyre ure kan også være designet med en urrem, som består af en stållænke. Denne type urrem kan være lidt besværlig at producere, og derfor betaler man ofte lidt mere.

Det er meget forskelligt, hvilken rem de billige ure er designet med. Ofte vil du kunne møde alskens forskellige remme i forskellige syntetiske materialer. Det siger sig selv, at sådanne remme ofte har en kortere levetid end et materiale som stål eller læder. Ofte er de billige urremme heller ikke lige så lækre at se på.

Forskellige mærker

Det er også en kendsgerning, at det ikke altid kun er kvaliteten, der adskiller de dyre ure fra de billige. Nogle ure er nemlig primært dyre af den årsag, at du betaler for et særligt mærke.

Nogle brands er kendte for et særligt udtryk eller design. Sådanne mærker bliver tit noget værd “i sig selv”, og derfor betaler du mere for ure fra et sådant mærke eller brand.

Du bør derfor være lidt kritisk, når du skal ud at købe nyt ur, hvis du gerne vil have et ur i den absolut bedste kvalitet. Spørg evt. en ekspert til råds.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *