Kommunerne bøvler stadig med cykeltyveri

I hele landet bliver der anmeldt cykeltyverier. Sidste år blev der anmeldt 28 cykeltyverier for hver 1.000 indbyggere i Københavns kommune eksempelvis. Generelt er det København området, der er hårdest udsat – nr. 2 på listen er Lyngby-Taarbæk med 23 anmeldelser og Frederiksberg som nummer tre med 19 anmeldelser. I Aarhus eksempelvis lå den på 13, hvilket er væsentlig lavere end København naturligvis, men stadigvæk et stort problem. Tallene er taget fra Danmarks statistik.

Her er det sikreste sted at have cyklen stående

Det mest sikre sted at have sin cykel stående i hele Danmark sidste år var på Læsø, hvor der var sølle 0 anmeldelser på cykeltyverier. Dette er en ret normal statistik, og gør sig generelt gældende for flere af de mindre kommuner og byer i Danmark. I Tønder Sønderjylland var der 3, mens der kun var to i Lemvig pr. 1.000 indbyggere.

Det er ikke altid en cykellås er nok for at sikre din cykel mod tyveri. Det forhindrer i hvert fald ikke cykeltyven til at tage din cykel alligevel, men det er klart, at det besværliggør hele processen. Problemet er blot, at et cykeltyveri er ekstremt svært at opklare – og faktisk er det næsten blev besluttet på samfundsplan, at vi ikke har ressourcer til at gøre noget videre ved dem.

Et problem i vores samfund

Noget som er et stort problem i forhold til vores samfund, da vi på ingen måde bør gøre det attraktivt at være cykeltyv i Danmark. Først og fremmest er vi en cykelnation, der kun er overgået af Holland. Alene på baggrund af dette, har man set flere østeuropæer tage til Danmark, for at stjæle cykler og sælge dem til spotpriser på det sorte marked. Er vi ikke opmærksomme på dette, bliver det en udfordring på sigt – noget som bliver svært at kapere for landets kommuner, der behøver hjælp fra regeringen, eller politiet.

Alt i alt blev der anmeldt 55.000 cykeltyverier til politiet på landsplan. Debatten er til evig diskussion omkring hvordan vi sikrer færre anmeldelser på sigt.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *