Public cloud eller private cloud? Find svaret her

Hvis du nogensinde har researchet cloudløsninger, har du sikkert lagt mærke til den debat, der raser mellem tilhængerne af public cloud henholdsvis private cloud. Det kan være svært at drage noget entydigt svar ud af denne debat, men inden du bestemmer dig for hvilken løsning, der passer bedst til dine behov, bør du i det mindste kende forskellen på de to, hvilket vi vil kigge på i denne artikel.

Private cloud – mere kontrol

En private cloud hosting løsning, som også kaldes en intern cloud løsning, tager typisk udgangspunkt i en virksomheds intranet eller et datacenter, hvor alt din data er beskyttet bag en stærk firewall, så uvedkommende ikke kan få adgang til vigtige oplysninger. Dette er således en god løsning for større virksomheder, som måske allerede har datacentre og dermed dyrt hardware og software inhouse, idet de dermed kan fortsætte med at bruge den eksisterende infrastruktur frem for at skulle skille sig af med dette. Dette er en stor fordel, da man således har kontrol over selve processen og vedligeholdelsen. Sikkerheden er også i top med private cloud, da man ikke deler nogen ressourcer med andre virksomheder eller organisationer.

Kontrollen er dog også den største ulempe ved private cloud. Virksomheden skal nemlig selv stå for vedligeholdelsen og opdateringer af datacentret, hvilket kan blive en dyr fornøjelse, idet servere ikke er billige at erstatte, selvom der måske er noget tid imellem udskiftningerne. Det er altså den dyre løsning og langt fra altid den bedste.

Public cloud – slip for vedligeholdelse og opdateringer

Den største forskel mellem private og public clouds er, at du ikke er ansvarlig for vedligeholdelsen af serverne eller din hosting. Al din data bliver opbevaret, sikret og gemt i din udbyders datacenter, og det er således din udbyder, som er ansvarlig for den daglige drift samt opdateringer af det påkrævede hardware og software. Dette er en af de største fordele ved public cloud. Nogle virksomheder føler dog, at sikkerheden ikke er helt i top, da man med public cloud deler cloud hosting med andre, men sikkerhedsbrister ses uhyre sjælendt – både ved public og private cloud. På https://www.netgroup.dk/produkter/virtual-server-hosting/ finder du en rigtig god public cloud løsning, som du med fordel kan overveje.

Hvad skal jeg vælge?

Det er meget forskelligt, hvilken løsning der er den rette for dig. Ofte vil større virksomheder vælge private cloud grundet den større kontrol, men det kan sagtens betale sig at vælge public cloud, uanset størrelse og behov for cloud hosting. Er du i tvivl om, hvilken løsning der passer til dig, kan du altid forhøre dig hos Netgroup, der med sikkerhed kan hjælpe dig med at skræddersy et produkt, som opfylder alle dine krav, ønsker og behov ned til selv den mindste detalje. Når det kommer til cloud hosting, skal du aldrig lade dig nøje – vælg den løsning, du føler, passer bedst til din forretning og profil. Rådfør dig gerne med eksperter, så du kan træffe dit valg på et oplyst grundlag frem for en simpel mavefornemmelse.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *