Vælg den rette asfalt og bliv mere klimavenlig

asfalt

Hvis der er noget, der kendetegnet billedet af Danmark, er så er det nok i høj grad vores marker og alt vores asfalt. For mens Danmark er ét af de mest opdyrkede lande i verden, så har vi også utroligt meget by og infrastruktur – og det kræver meget asfalt.

Men vidste du, at der er forskel på asfalt? Og at noget asfalt faktisk er mere klimavenligt end andet? Læs her, hvordan du kan opnå mere bæredygtighed og en grønnere profil ved at vælge det rette materiale til din næste asfaltering.

Hvad går asfaltering ud på?

Asfaltering kan dække over flere typer opgaver. Når der for eksempel skal anlægges en helt ny vej, skal professionelle lægge ny asfalt på. Og når en ældre vej skal renoveres, skal den også først fræses og derefter asfalteres, så vejen bliver så holdbar og jævn som muligt.

Asfaltering kan udføres på mange forskellige måder, og der findes næsten lige så mange forskellige typer asfalt, som deres findes marker i Danmark. Det dækker over alt lige fra ”varmblandet asfalt” til ”farvet asfalt” og til ”semifleksible belægninger”. Og så findes der også for eksempel ”permeabel asfalt”, som er en klimavenlig og klimasikker løsning.

Hvordan kan asfalt være klimavenligt?

Permeabel asfalt er bare én type asfalt, der kan kategoriseres som en ”klimavenlig asfalt”. Det skyldes, at permeabel asfalt leder regnvandet hurtigt gennem overfladen og ned i de underliggende gruslag eller via drænrør til bassiner eller kloaknettet.

Du kan også vælge professionelle selskaber, der har en grøn profil, når det kommer til asfaltering. Nogle har for eksempel højt fokus på miljø og bæredygtighed, når det kommer til både selve produktionen, men også når det kommer til udlægningen af asfalten. Det kan ske ved at nedbringe CO2-udslippet under fremstillingen, men også ved blandt andet at gøre brug af asfaltering såsom permeabel asfalt.

Vælg det rette selskab til asfaltering

For at sikre dig de bedste resultater – og den mest grønne profil – bør du undersøge dine muligheder på markedet. Nogle selskaber er mere professionelle end andre, og dermed får du også bedre resultater nogle steder frem for ved andre steder.

Den simpleste løsning er at Google dig frem til de forskellige selskaber. På hjemmesiderne kan du ofte finde mange informationer, og en god tommelfingerregel er, at jo flere oplysninger hjemmesiden har, desto bedre. Det er nemlig tegn på, at selskabet har styr på sit håndværk, og at de er gennemsigtige med deres arbejdsmetoder og løsninger.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *