Bør du købe et tastatur til din iPad?

ipad

En iPad gør et fremragende arbejde ud af dens tekstinput – specielt de større af slagsen, hvor tastaturet på skærmen er omtrent samme størrelse som et fysisk tastatur og har endda en række tal på toppen. Selv nogle af de mindre har store nok skærme til at taste komfortabelt. Fysiske tastaturer har dog også bemærkelsesværdige fordele, idet det er lettere at skrive uden at kigge ned på dine fingre. Men bør du købe et?

Fordelene ved det digitale iPad tastatur

Til visse opgaver er det digitale ipad tastatur bedre end et fysisk tastatur. Visse træk ved operationssystemet giver en hjælpende hånd.

Enheder med touchskærme tillader dig generelt at flytte cursoren til et bestemt punkt i teksten ved at røre ved stedet med din finger eller ved at glide din finger over skærmen.

Denne handling er et forsøg på at genskabe, hvad du kan gøre med musen, men den er ofte ikke præcist nok til hurtigt at vejlede cursoren, der hvor du ønsker den. Det virtuelle ipad tastatur eliminerer problemet ved at forvandle tastaturet til en touchpad, som du rører ved med to fingre. Når du bevæger fingrene rundt på touchskærmen, vil cursoren bevæge sig med dem, hvilket giver dig mere præcis kontrol.

Mens autokorrektur også virker med et fysiske tastatur, vil denne funktion ofte spilde tid – specielt når du skriver lange tekster. Med et digitalt tastatur kan du ofte nøjes med kun at taste de første dele af ordet ind for dernæst at trykke på et forslag for at få den til at skrive hele ordet.

Hvad du bør have i tankerne ved købet af et iPad tastatur

Til trods for iPad’ens funktioner, vil adskillige mennesker hellere benytte sig af et fysisk tastatur. Specielt når de har at gøre med særdeles lange skrivesessioner. Du kan enten vælge at købe et Bluetooth-forbundet tastatur eller et der kobles til din iPad via et kabel. I sidstnævnte tilfælde kan du gøre brug af tastaturet, du har til din stationære PC, hvis ikke du har et dedikeret tastatur til din tablet. Men dertil får du brug for en adapter.

Der er også andre muligheder, hvis du ønsker et iPad tastatur. Den første beslutning, du bliver nødt til at træffe i denne forbindelse, er hvorvidt du vil vælge et standard trådløst tastatur eller ønsker et kombineret tastatur og cover. Mens et tastatur cover stort set forvandler din iPad til en laptop, har den nogle fordele. Hvis du får brug for at gøre noget arbejde på toget eller bussen eller noget som helst andet sted, hvor du bruger dit skød som skrivebord, er der intet der slår følelsen af en laptop til at holde skærmen og tastaturet stabil.

På den anden side kan det være frustrerende at få din iPad ind og ud af sit tastatur cover hele tiden og det at lade blive deri besejrer delvist pointen i at have en tablet.

Hvis du hele tiden ønsker at have tastaturet tilgængeligt, er det bedst med et tastatur cover, men hvis du ønsker at bruge den som tablet mest, vælg hellere trådløst.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *