Hjælp til køb af køleskab

Indenfor hård hvidevareverdenen findes der mange modeller af køleskabe, hvilket kan gøre det uoverskueligt, når jagten på det rette køleskab er i gang. Der findes mange modeller, forskellige størrelser og egenskaber. Tænk på dit behov og gør op med dig selv, hvad du gerne vil ofre for det rette køleskab. Klik her for at få et overblik over, hvilke slags køleskabsmærker der findes på markedet.

Gode råd og overvejelser:

For at sortere i de alverdens køleskabe der findes, så er det en god ide, at se realiteten i øjnene – hvad er der plads til derhjemme? Køkkener er vidt forskellige fra hjem til hjem og hos nogle er der plads til et integreret køleskab, hos andre et fritstående køleskab og hos nogle helt andre skal det være et indbygget køleskab. Det hele kommer an på, hvordan køkkenet er designet, idet der typisk kun er lavet plads til køleskabet et sted. Samtidig er det begrænset hvor stort køleskabet kan være, hvis det i hvert fald er et indbygget køleskab, der er tale om. En tredje og vigtig overvejelse er, hvordan køleskabet skal være opbygget indvendigt. Fryseren hører typisk med til køleskabet, men kan være placeret forskelligt; på langt de fleste modeller er fryseren indbygget, men kan både være placeret øverst som nederst og have en bestemt størrelse.

Når du har styr på hvilken slags model du har plads til i køkkenet, ved hvor stort det må være og hvordan designet skal være i forhold til fryseren, så kan der tænkes på køleskabets egenskaber. Køleskabe er i brug hele tiden og derfor er det vigtigt, at tænke på energiforbruget. Nogle modeller er mere energivenlige end andre, så vælg minimum et A+ køleskab. Jo bedre et energimærke du har, jo mindre vil energiforbruget også være – især når man kigger på regnskabet på årsbasis. Samtidig er det også en god ide, at tænke på, om det skal være et nofrost køleskab egenskaben. Nofrost sørger for at man ikke behøver at afrime fryseren, da nofrost får kold luft til at rotere rundt således, at luftfugtigheden i fryseren nedsættes, så der ikke sætter sig is fast på madvarerne.

Integrerede køleskabe vs. fritstående køleskabe:

Hvis du er i gang med at få lavet nyt køkken og dermed selv har chancen for at vælge, om det skal være et integreret- eller fritstående køleskab, så er der både fordele og ulemper ved begge valg. Integrerede køleskabe har som regel nogle andre mål, er dyrere at anskaffe og er sværere at installere. Et fritstående køleskab er mindre stilrent, er hurtigt at installere, da det blot kræver strømstik og bedre mulighed for placering. Et integreret køleskab kan vælges, så det passer ind til de andre hårdhvidevarer, imens et fritstående køleskab er sværere, at komme til at matche med hårdhvidevarerne.

Der er mange tiltag at tage stilling til, når det rette køleskab skal findes. Uanset om det skal være et integreret eller fritstående køleskab, så er det en god ide, at lede efter et køleskab med et godt energimærke, da det vil spare dig penge i sidste ende.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *