Hvad er formålet med Sims 4?

sims4

Siden det første spil blev udgivet tilbage i 2000, er The Sims franchisen vokset til at blive et decideret fænomen. Med op mod 200 millioner solgte kopier på tværs af platforme, er simulationsspillet blevet et af de bedst sælgende videospil nogensinde. Men hvad er det egentlig, der fascinerer mennesker over hele verden og i alle aldre så meget ved det populære simulationsspil? Hvad er egentlig formålet med Sims?

Spillet der ikke kan vindes

Når computerspil og andre former for spil bliver populære, er det ofte fordi, vores hjerner kan lide følelsen af at gennemføre opgaver, at vinde og at få gevinster ud af vores fremgang. Men The Sims franchisen adskiller sig fra mange andre typer af videospil ved som udgangspunkt ikke at være muligt at vinde.

Da spillet er en mere eller mindre virkelighedstro simulation af det virkelige liv, går livet i spillet som regel sin gang, og det kan virke kontraintuitivt at bruge sin tid på at bygger en simmers liv op, tilegne sit digitale alias en række færdigheder blot for at se det dø og forsvinde. Der er altså ikke den samme umiddelbare mulighed for fremgang og gradvis opnåelse af gevinster, som gør sig gældende i mange andre videospil. Derfor kan det måske umiddelbart for mange være svært at forstå præcis, hvad det er, der gør spillet så tiltalende blandt dets mange spillere på verdensplan.

At finde formål i et formålsløst spil

De i alt fire basisudgaver af sims-spillene, der findes per 2019 har alle samme omdrejningspunkt – en mere eller mindre virkelighedstro gengivelse af det virkelige liv. Spillene lader spilleren danne familier, bygge deres hjem, skabe deres karrierer, tilegne dem forskellige færdigheder, opleve store, omend virtuelle livsbegivenheder og lignende. Alt dette er aspekter af det virkelige liv, som de fleste med tiden komme til at udleve i levende live – eller som de fleste i det mindste drømmer om. Og det er måske netop her, formålet med det ellers tilsyneladende formålsløse spil skal findes.

Gennem tiden har der været mange bud på, hvad det nærmere bestem er, der har gjort den enorme Sims franchise så populær. Mens nogle eksperter mener, at fascinationen ligger i muligheden for at afprøve virkelighedstro handlinger og se deres konsekvenser udspille sig uden at mærke de faktiske konsekvenser af dem på egen krop. Andre eksperter mener, at fascinationen snarere lægger i muligheden for at udleve sine største drømme og opnå sine største ønsker i et uforpligtende, virtuelt univers. Buddene er mange, og til dags dato er der stadig ikke noget entydigt svar at finde på spørgsmålet om, hvad formålet med verdens tilsyneladende mest formålsløse spil egentlig er.

Personligt gameplay

Mens eksperter har brugt megen tid på at finde frem til, hvad det egentlig er, der gør spillene så attraktive, synes mange også at være kommet frem til, at vores individuelle personligheder også i høj grad spiller ind på vores måde at spille The Sims 4 på. Derfor kan gameplayet og dermed spillets formål også se forskelligt ud fra person til person. Hvordan spiller du The Sims 4?

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *