Meningsfuld leg med konstruktionslegetøj

leg

Hvis der snart er børnefødselsdag, hvor fødselaren ønsker sig konstruktionslegetøj, kan BAKOBA konstruktionslegetøj godt være et hit. Det er legetøj af skum naturligvis uden farlig kemi. Det kan tåle vaskemaskine, og så er det jo nærmest lydløst.

Hyggetid med mor og far

Nu om dage er tiden, hvor børn leger, kort. Børn i dag når hurtigt en alder, hvor de ikke gider legetøj længere, så det er med at nyde tiden, hvor man stadig kan lege sammen med børnene med noget fysisk legetøj. Her kan det være hyggeligt at sidde og lege med konstruktionsværktøj. Så kan man bygge noget sammen, som børnene eventuelt selv kan lege videre med senere. Der er mange børn, som foretrækker at have en forælder med på sidelinjen hele tiden frem for at lege selv. Dette er dog sjældent muligt. Men hvis de kan bygge videre på noget eksisterende, som mor og far har været med til at bygge, er dette trods alt nemmere end selv at skulle starte legen op. Og det er tit sjovt at se, hvad børnene kan finde på. De har ofte en ret livlig fantasi, så det kan godt blive vildt morsomt at høre forklaringen om, hvad de forskellige ting forestiller, hvis man ikke lige kan se det.

En styrket finmotorik

Når børn leger med konstruktionslegetøj, styrker de deres finmotorik gennem de mange finmotoriske bevægelser med hænder og fingre. Konstruktionslegetøj byder desuden på flere forskellige finmotoriske udfordringer, hvor barnet måske det ene øjeblik skal holde fast med den ene hånd og samtidig trække med den anden eller trykke hårdt for at få noget til at sidde fast. God finmotorik har man brug for, når man skal spise pænt med kniv og gaffel. Det er også en forudsætning i skolen, hvor det kræver god finmotorik at lære at holde på og skrive med en blyant.

Kreativitet og fantasi

Når man leger med konstruktionslegetøj, bygger man sin helt egen verden, og der er ingen grænser. Man bruger sin kreativitet til at bygge med og sin fantasi til at leve sig ind i legen med. Det er et frirum, hvor alt kan lade sig gøre, og her er det børnene, som bestemmer.

Inspiration til at bygge

Børn henter deres inspiration alle steder fra, når de bygger. Det kan være noget, de har set i fjernsynet eller i børnehaven. Det kan være en bog, de har fået læst højt eller et sted, de har været. Børn elsker at afspejle den virkelighed, de ser. Så hvis de lige har været med mor og far ude at købe nyt tøj, kan det meget vel være en tøjbutik, de går hjem og bygger efterfølgende. Når man sidder og leger med børnene, bliver man hele tiden imponeret over, hvilke bittesmå detaljer børnene husker at få med.

Det, som forældre kan lide

Legetøj, som kan tåle vaskemaskine, er skønt for forældrene også selvom, man ikke nødvendigvis får det vasket så hyppigt, som man gerne ville. Og konstruktionslegetøj, som ikke larmer, er dejligt for forældrene. Det giver ro til forældrene, når der er ro fra børnene og tilmed ren samvittighed vel vidende, hvad konstruktionslegetøjet bidrager til hos de små.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *