Efter mobiltelefon kom frem har uret haft det svært

En gang skulle alle mennesker have et ur på sig. Hvis man ikke havde det så, vidste man aldrig, hvad klokken var, og det kunne have store konsekvenser for en selv, og måske også andre. Det var vigtigt, da man ellers kunne komme for sent på arbejde, eller for sent ned og hente sine børn i deres daginstitution, men næsten fra den ene dag til den anden ændrede det sig. Mobiltelefonen blev nemlig opfundet. I starten kunne den ikke så meget anden end at ring, og nogle kunne også skrive tekstbeskeder. Men nu om dage kan de meget mere end det. Faktisk så er de blevet som en hel lille computer, man har liggende i sin lomme. Mange ting lige fra ur til lommeregner, blev derfor hurtigt ret ligegyldigt for det almindelige menneske med en telefon. Et armbåndsur er derfor ikke populært på samme måde længere, men det har fået en anden populæritet. Nu er det nemlig et udtryk for stil. Denne type kan man blandt andet finde hos Larsen Watches. Et ur kan nu sammenlignes med en form for smykke. Det har det naturligvis altid kunne. Sidan uret blev opfundet, har man gjort meget ud af at lave dem så flotte som muligt. I fordums tid var det næsten kun de rige som kunne få råd til et ur.

Men i og med at telefonen har overtaget behovet for at fortælle en, hvad klokken er, så er der kommet endnu mere fokus på, at et ur er et smykke og et udtryk for stil. Når man vælger et ud skal man derfor ikke blot tænke over, hvordan det umiddelbart ser ud, men også, hvorledes det har personlighed. Et ur bærer nemlig en fortælling. En fortælling som man bør være bevidst om, og som bør passe til en selv.

Der er mange forskellige ure som hver især har sit udtryk

Man kan hurtigt regne ud, at man udtrykker to forskellige ting om man har et praktisk ur, som kan bruges til sport, eller om man vælger et som er lavet af guld. Det er to vidt forskellige stile og det skal naturligvis passe til den stil man ellers udtrykker i sit tøj og sin væremåde. Et ur er dog ikke bare en modeting. Der kan være visse mennesker som har brug for et ur i deres arbejde. Hvis man eksempelvis er håndværker, så kan det være en god ide med et praktisk ud, så man ikke skal tage sin dyre telefon med derhen, hvor den er i fare for at gå i stykker.

Et ur er et rigtig godt hjælpemiddel til folk som dyrker sport

En anden situation, hvor et godt ur kan være en rigtig god ide, er hvis man dyrker meget sport. Især hvis man løber. Her kan uret nemlig holde øje med ens puls, og det kan også give et groft estimat af, hvor mange kalorier man forbrænder. Man kan oven i købet få ure som kan forbindes til ens telefon.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *