Madrid – Spaniens målspark

Tapas & Sangria

Bor du i Europa eller følger du med i fodbold kender du sikkert til byen Madrid. Madrid er en by i Spanien, men har den noget at byde på, udover et helt fantastisk fodboldhold? Byen er den tredjestørste af sin slags i hele den Europæiske Union, kun overgået af London og Berlin i størrelse. Flybilletter til Madrid går for tiden for næsten ingenting, så denne artikel vil kaste et blik på byen med en befolkning på 3,2 millioner, hvilket betyder der bor næsten flere mennesker i byen, end der gør i hele Danmark. Madrid findes næsten i midten af Spanien og selvom den ikke ligger ved stranden, som man skulle håbe de fleste turistdestinationer ville gøre, så er det stadig ud fra alt man kan høre, en helt fantastisk by at besøge. Men er der egentlig noget specielt over Madrid, udover hovedstaden af Spanien åbenbart er en meget befolket by? Lad os undersøge byen lidt nærmere:

Hvad har Madrid egentlig?

  1. Madrid er et politisk hovedkvarter for rigtig mange organisationer. WTO ligger i Madrid (World Tourist Organisation), så skulle man være interesseret i at tage til Madrid kunne man da umiddelbart regne med, at den ville være velkommen over for turister siden den bogstavelig talt huserer verdensturistorganisationen. Udover dette er der også OEI, PIOB og lignende. Dette fastslår mere end noget andet Madrids vigtighed som en politisk kapital i EU.
  2. I forhold til kunster er Madrid også på mange punkter uden lige. De har kunstneriske steder som det Kongelige Palads af Madrid, det Kongelige Teater (meget lignende vores, bare i en skala vi danskere ikke rigtig kan forestille os) og meget, meget mere. Deres nationalbibliotek som har stået siden 1712 bliver også beundret verden over, og er hjem til flere historiske spanske dokumenter.
  3. Man kan ikke rigtig nævne Madrid uden at komme ind på sport, uanset hvor meget man så elsker eller hader deres fodboldhold. Men om man hader Real Madrid eller ej kan deres indflydelse på verdens fodboldscene ikke benægtes, og dette er noget der virkelig kan mærkes i byen. Stoltheden over holdet overgår noget andet (så bliv ikke fanget i deres rivalers trøjer medmindre du gerne vil have dømmende blikke). Vil man gerne opleve den spanske fodboldkultur kan man besøge stadionet Santiago Bernabeu og se en vaskeægte spansk fodboldkamp med sine egne øjne, en oplevelse der ikke kommer for mange.

Madrid er altså en by med egenskaber som kun få andre byer kan prale af. Der er noget for dem, der er politisk interesseret, interesseret i den mere kunstlige del af livet eller dem, der virkelig bare gerne vil se en god omgang bold. Til dette er der naturligvis også den famøse spanske cuisine som bliver beundret og snakket om verden over. Så hvis du har været i tvivl om hvad destinationen på dit næste rejsemål er, så overvej Madrid. Jeg kan love dig for, at du kommer til at takke mig, når du sidder og spiser tapas med et glas Sangria og ser den lokale fodboldkamp. Det er en oplevelse der på mange måder minder om det, vi har i Danmark, men stemningen er en helt anden.

 

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *