Rejse til syden med fly hjælp

Du har sikkert prøvet det. Flyet er forsinket og om 3 timer flyver dit næste fly fra destinationen, hvortil dit fly nu er forsinket til. Eller du har bare glædet dig til at komme hjem, men den søde dame i lufthavnen har netop meddelt over højtaleren, at der er flyforsinkelse på netop din flyafgang. Og hvordan er det nu det er med fly kompensation, erstatningsregler mm., hvis flyet er over 2 timer forsinket, eller det er et aflyst fly? Noget med refundering efter x antal timer, men hvem husker nu lige detaljerne omkring disse flyregler? Fly hjælp kan være nødvendigt i mange situationer f.eks. midt under din interrail rejse, hvor et familiemedlem bliver alvorligt syg. Eller af den simple grund, at du bare ikke orker 6 timer i tog, og griber til flyhjælp for at komme hurtigt til destinationen.

Min rejse til Bali

Alt var klappet og klart til afgang mod Indonesien og den smukke ferieø Bali. Fra København til Golfstaterne og videre mod Bali. Hvad kunne nu gå galt. Tja nærmest alt. Metroen var den første forsinkelse, så jeg hoppede på et S-tog, troede jeg. Så var der noget med en køreledning og jeg måtte i hast løbe ud efter en taxa. Jeg nåede i lufthavnen 5 min før absolut sidste chance for checkin, jeg er ikke god til forsinkelser! Svedig og varm som var jeg allerede ankommet til de sydlige breddegrader, får jeg afleveret min kuffert og vist mit pas.

Alt er nu godt, troede jeg. Inde i afgangshallen hører jeg i højtaleren noget med, at flyet er forsinket, men først da jeg ser en afgangstavle, opdager jeg at mit fly er forsinket 1 time. Jeg ved, at jeg har 3 timer at løbe på i Golfstaterne, så det går nok, tror jeg. En time senere bliver det meddelt, at flyveren skal have tjekket noget teknisk, og at der minimum går endnu én time. Da 3 timer er passeret ved jeg, at nu bliver det svært at nå næste flyvning mod Bali. Jeg forhører mig i skranken om muligheden for fly kompensation eller refundering. Ikke meget hjælp at hente her, men heldigvis får damen i skranken en meddelelse om at flyet nu er klar til afgang, alt imens jeg taler med hende. Med 3 timer og 25 minutter fly forsinkelse sidder jeg i flyet og håber inderligt på at nå frem i tide.

Erstatningsregler ved flyforsinkelse

For at blive klogere på erstatningsregler finder jeg en artikel om emnet på interrailguide.dk. Den fortæller, at hvis flyet ankommer 3 timer senere til destinationen end planlagt, har jeg ret til 600 euro i kompensation. Det var da en udmærket kompensation, men jeg håber nu alligevel at flyet henter noget tid, så jeg kan komme videre mod Bali.

Flyet kommer til Golfstaterne med 3 timer og 5 minutters forsinkelse og jeg frygter nu for hvordan jeg skal komme videre. Da jeg kommer ud af flyet møder der mig en frygtelig varme, men også en frygtelig dårlig nyhed. Flyet jeg skulle flyve videre med er blevet aflyst. Nu er gode råd dyre men jeg henvender mig i en skranke på flyvestationen. Flyforsinkelse er ikke uvant på flypladsen, og jeg er heldig at blive booket på et nyt fly 6 timer senere. Imens jeg venter tjekker jeg lige de forskellige hjemmesider igen, for at se hvordan jeg skal forholde mig. Her finder jeg ud af, at jeg faktisk er berettiget endnu 600 euro, da afstanden er over 3500 km. Nu tænker jeg pludselig, at det nok skal blive en god ferie!

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *