Vælg den rigtige støvsuger

Hvis du skal ud at finde en ny støvsuger (og det skal vi vel alle sammen på et tidspunkt) er der en masse ting du skal overveje. Det kan være svært at holde styr på dem alle sammen (og du skal endelig ikke spørge en støvsugersælger til råds for han vil jo bare anbefale dem som han selv sælger) så derfor får du her en god guide til hvad du skal overveje inden du køber din nye støvsuger.

Læs en masse test

Der bliver hele tiden lavet nye sammenligninger, og du kan lige så godt se hvad andre er kommet frem til, og så vælge den der har været bedst i en støvsuger test – hvis altså den i øvrigt passer til dit behov, pengepung osv. Det skader i hvert fald ikke at se hvad andre har testet, og du kan også være heldig at de er kommet ind på nogle andre områder end du måske lige selv har tænkt over.

Økonomi

Når du kigger på økonomien i din nye støvsuger er der 3 ting du skal overveje. Det første er hvad den koster her og nu, altså hvor meget du skal give for den. Det kan være alt lige fra ikke særlig mange penge til rigtig mange penge.

Det næste du skal overveje er hvornår den skal skiftes ud. Det kan være lidt svært at finde ud af helt præcist, men de fleste støvsugere vil have en eller anden form for forventet levetid fra producentens side, og ved at Google lidt rundt vil du som regel også kunne finde ud af om det passer eller hvad folk i virkeligheden oplever. Grunden til at du skal vide dette er at du ikke kun skal købe den billigste støvsuger her og nu, men den der er billigst på sigt. Hvis den ene støvsuger f.eks. koster 1.000 kroner men kun holder i to år, og den anden koster 1.500 men holder i 4 år, ja så ”sparer” du altså 500 kr. ved at købe den til 1.500, i hvert fald hvis du kigger over en 4-årig periode (og så får du også en model der nok er lidt lækrere).

Sidst men ikke mindst skal du også kigge på hvor meget forbrug støvsugeren har i perioden. Det er ting som om støvsugeren skal repareres (det skal de fleste godt nok ikke), og hvor meget den bruger i støvsugerposer – nogle har nemlig ret dyre poser der skal skiftes ofte, mens nogle har billige poser.

Hvis vi tager eksemplet fra før kan det være at den billige støvsuger bruger for 50 kr. i støvsugerposer i kvartalet, og den dyre støvsuger bruger for 150 kroner i kvartalet.

Livstidsprisen for den billige støvsuger (eller i hvert fald prisen for 4 år) vil så være 1.000 + 1.000 (den går jo i stykker efter 2 år hvorefter vi køber en ny) + 4*4*50 – 4 kvartaler i 4 år gange 50 kroner per kvartal. Altså i alt 2.800 for alle 4 år.

Den dyre støvsuger vil koste 1.500 (vi køber kun den ene) + 4*4*150 – 4 kvartaler i 4 år gange 150 kroner per kvartal. Altså i alt 3.400. Ved at medregne støvsugerposerne kan vi altså se at det alligevel bedst kan betale sig at købe den billigste – i hvert fald økonomisk.

Men hvis den billigste nu har fået 2 stjerner i støvsuger testen og den til 1.500 har fået 5 må man jo overveje med sig selv om det er de 600 kr. værd (over 4 år – så støvsuger du en gang om ugen er det lige under 3 kr. per støvsugning) at få en bedre støvsuger. Det er det for de fleste.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *