Botox mod migræne godkendt af FDA

FDA har langt om længe godkendt Botox mod migræne. Det vil sige at man nu kan lavebehandling af kronisk migræne ved hjælp af botox. Det har været længe undervejs og FDA har været skrappe, men nu er der. Nu er godkendelserne givet.

Derfor kan man nu få Injektioner af Botox til at lindre migræne og hovedpine symptomer. Effekten virker i op til 3 måneder

Der er lavet flere studier der underbygger effekten af botox mod migræne. Og de peger alle i samme retning. Især mange kvinder lider af migræne, de kan få hjælp nu.

Botox blev i første omgang berømt for udglatte rynker i ansigtet. Mange kvinder og del mænd går i fast behandling, specielt i hollywood.

Men nu kan Botox også bruges i smertebehandling.

Botox, er blevet godkendt af FDA til behandling af kronisk migræne og spændingshovedpine hos voksne.

Man skal stikkes 30 steder i ansigtet, hovedet, nakken og begge skuldre. Det lyder kompliceret men det er ikke.

FDA siger Botox indsprøjtninger er blevet vist at være effektiv i forebyggelsen af ​​kronisk migræne, som er en invaliderende hovedpine, der forårsager intens pulserende eller dunkende smerter og påvirker ca. 12% af amerikanere.

“Kronisk migræne er en af ​​de mest invaliderende former for hovedpine,” siger Frederikke Aabo-Rosendal, fra Neurokirurgisk Smerteklinik i en pressemeddelelse. “Patienter med kronisk migræne mere end 14 dage i måneden. Denne tilstand kan i høj grad påvirke familie, arbejde og sociale liv, så det er vigtigt at have en række effektive behandlingsmuligheder til rådighed. “

Kronisk migræneledsages i modsætning til spændingshovedpine at, af kvalme og følsomhed over for lys og lyd.

Hvordan Botox anvendes til behandling af Migræne.

“Botox til behandling af kronisk migræne gives med intervaller på omkring 12 uger som flere injektioner omkring hoved og hals” siger Frederikke Aabo-Rosendal. Resultatet varer op til tre måneder afhængigt af den enkelte patient. Det er dog vigtigt, at patienter, der lider af kronisk hovedpine, hvad enten spændingshovedpine, kronisk migræne eller andre former for hovedpine f.eks Hortons hovedpine, diskutere med deres læger om Botox er passende for dem.

Botox Studies

“Kronisk migræne er en invaliderende, men under-anerkendt neurologisk tilstand,” Siger Frederikke Aabo-Rosendal. “Ofte diagnosticere de kroniske migrænepatienter selv deres symptomer som spændingshovedpine eller behandler dem med stoffer, der giver hurtig, men midlertidig, lindring stedet for at søge en evaluering, diagnose og behandling fra en kvalificeret hovedpineklinik eller smerteklinik”.

Botox gives idag også til behandling af særlige former for trigeminus neuralgi samt spændingshovedpine udløst af kramper ti kæberne. De allernyeste studier viser at Botox er virksomt overfor medicininduceret hovedpine, MOH.

I Danmark er det primært det offentlige smerteklinikker, der udfører behandlingen. Men Neurokirurgisk Smerteklinik er den første hovedpineklinik, der tilbyder smertebehandlingen. Som hovedpineklinik og som smerteklinik er det naturligt at tilbyde smertebehandlingen til danskere. På NKSK er ventetiden meget kort. Man kan få en botox behandling inden for 3 dage. Det er væsentligt anderledes end det offentlige. Her kan kapaciteten slet ikke følge med. Man regner med at der tusindvis at kroniske migræne patienter der vil have glæde af denne behandling-

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *