Er du gravid? Hop i badedragten!

Mange gravide oplever at blive ekstremt nemt forpustede ved blot den mindste form for træning, og at dyrke nogen form for motion mens man samtidig gror liv inde i maven, er noget mange giver op på.
Men det er faktisk utrolig vigtigt at blive ved med at holde sig i form selv mens man er gravid, så kroppen kan blive klar til de utrolige udfordringer den skal igennem, når selve fødslen står for døren.
Svømning har længe været den anbefalede motionsform for gravide, men hvorfor er det nu lige det er? Det kan du læse meget mere om her.

Sammenhængen mellem vand og vægt

Den store grund til at motion virker overvældende og er ekstra hårdt på kroppen når man er gravid, er selvfølgelig på grund af den ekstra vægt man tager på, i form af babyen der gror i ens mave. Man har pludselig en del mere at bære rundt på, og ideen om fx at skulle løfte jern eller anden styrketræning, virker pludselig absurd, da styrketræning i princippet er hvad man gør alle ens 9 gravide måneder.
Det smarte ved svømning i forhold til denne problematik, er at alting føles lettere i vand. Kroppen føles derfor ikke som at være under samme belastning, som hvis man forholdte sig på fast land. Den hjælpende hånd fra vandet, gør simple øvelser som hoppe, udstrækning, simpel svømning el.lign. motion, meget mere tålelig.
De fleste svømmehaller tilbyder specifikke træningshold til gravide kvinder, og dette kan derfor også være en mulighed for dig til at møde andre gravide kvinder. Det er vigtigt at huske at socialisere sig, trods den ekstra vægt tynger dig ned, og ved at melde dig til et træningshold for gravide kvinder, kan du slå to fluer med et smæk. Når du ankommer ved du trodsalt at i alle allerede har noget til fælles.

Men der er jo en mave

Især hvis du er højgravid, passer din gamle badedragt nok ikke helt mere. Der er trodsalt pludselig en ret så stor mave midt i det hele man skal tage højde for. Heldigvis findes der, ligesom der findes almindeligt tøj til gravide, også badedragter specifikt lavet til gravide.
En graviditetsbadedragt er lavet til at kunne passe og støtte kroppen af en gravid kvinde, og stoffet den er lavet af er ofte udstrækkeligt, så den passer til de mange størrelser af gravide maver, og så du ikke behøves at købe en ny hele tiden, efterhånden som månederne skrider frem.
Er du kun en måneder eller to henne, kan du stadig nøjes med at købe en almindelig badedragt, da de fleste af disse også er af et elastisk materiale, der vil give plads til let ekstra mave. Almindelige badedragter giver dog naturligvis ikke samme støtte til bryster og mave som en badedragt til gravide, da disse ikke er lavet med gravide kvinders problematikker i tankerne, men i stedet blot den generelle befolkning.
Ønsker du at læse mere omkring badedragter, fx hvilke badedragter der kan give dig et slankt udseende, så klik her.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *