Hvad skal man kigge efter hos en billig a-kasse

Det kan også være en rigtig god idé at melde sig ind i en a-kasse, både fordi det sikrer dig økonomisk såfremt at du skulle gå hen og blive ledig, men også fordi en a-kasse kan være forebyggende for ledighed. Med en a-kasse kan du nemlig både få lønsikring, efterløn og dagpenge, men også mulighed for at deltage i en række kurser, efteruddannelser eller karrieresnakke som alle er med til at holde dig relevant for arbejdsmarkedet. På denne måde gør du chancen for at du bliver fyret mindre, samtidig med at du formindsker chancen for at du forbliver i ledighed. En organisation der kan hjælpe dig i nøden, er en fagforening. Hvorfor en fagforening? Jo, fordi fagforeninger er specialiserede i at beskytte dig hvis din arbejdsgiver overtræder dine rettigheder, eller hvis du er blevet fyret og har brug for hjælp til at komme på fode igen. Selvom fagforeninger og a-kasser er begyndt at overlappe hinanden i de ydelser de leverer, så kan det være relevant at være medlem af begge for at få den bedste beskyttelse.

Prisen på en a-kasse

Det er vigtigt at en a-kasse har de rigtige services og ydelser for dig, men prisen har naturligvis også en del at sige. Prisen du betaler hver måned til din a-kasse skulle selvfølgelig gerne være så lav som muligt, da det ikke er den sjoveste udgift i regnskabet, men en nødvendig en af slagsen. Derfor er det et område som de fleste meget gerne vil spare nogle penge på.
Prisen mellem de forskellige a-kasser varierer en hel del. A-kasserne er privat ejede og kan derfor selv regulere deres priser, ydelser og services. Pris hænger tit sammen med a-kassens ydelser og services, dog er en høj pris langt fra ensbetydende med en bedre a-kasse. Det afhænger nemlig meget af det enkelte individs behov. Hvis du leder efter en a-kasse til en god pris, kan du gå ind på findbilligakasse.dk og få det fulde overblik.

Hold øje med hvad a-kassen tilbyder

Når du leder efter en a-kasse skal du holde øjnene meget åbne over for hvad a-kassen tilbyder. Du må endelig ikke begå den fejl at tage en dyr a-kasse fordi du går ud fra at den per definition er bedre. I en dyr a-kasse risikerer du nemlig at betale et stort beløb for en masse services du slet ikke gør brug af.
Hvis en a-kasse er særligt billig bør du omvendt også holde godt øje med hvad den tilbyder. Tilbyder den nogle gode økonomiske ydelser, blandt andet i form af dagpenge, men ikke nogen mulighed for lønsikring kan det eventuelt være at du vurderer den til ikke at være interessant. Det kommer naturligvis an på hvor højt lønsikring står på din prioriteringsliste. Finder du derimod en a-kasse som er billig, har høje ydelser og mulighed for lønsikring, men derimod ikke tilbyder kurser eller karrieresnakke kan dette også have betydning for dit valg. Er det eneste du søger efter i en a-kasse en økonomisk sikring hvis du skulle blive arbejdsløs, passer den pågældende billige a-kasse perfekt til dig. Søger du dog derimod en a-kasse som gerne skulle spille en større rolle i din karriere, blandt andet med henblik på efteruddannelser, kurser og karriererådgivning, er det dog ikke en a-kasse for dig, selvom den er billig.

Det handler således om at gennemskue de forskellige a-kassers tilbud og matche det med dine egne behov. Du skal holde øje med de muligheder a-kassen tilbyder. Hvis a-kassen kan fås til en billig pris og i overensstemmelse med dine behov, så er det perfekt.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *