Kunsten at vælge vinterjakker

Nogle gruer det og andre elsker det, men uanset hvordan man har det med det, så er vinteren altså snart ved at være over os og det er koldt udenfor. Hvis man ikke skal betale i dyre domme for en lækker jakke, så skal man gerne være ude i lidt god tid – gerne inden hele Danmark er dækket af sne. Men at finde de rette vinterjakker er bestemt ikke bare lige noget man kan gøre sådan uden videre, for det kræver mange forskellige overvejelser, som kommer til at have indflydelse på det valg du træffer. Vinterjakker skal både se fantastisk flotte ud, men de skal altså også være funktionelle, så du ikke ser skide flot ud, men stadig står og ryster som et espeløv. Der er altså ofte et trade-off mellem udseende og funktionalitet, men hvis man virkelig laver sit hjemmearbejde og kigger alle butikkerne igennem, så kan man ofte finde den perfekte jakke, som både er god, men også ser fantastisk flot ud i alle sammenhænge.

Jakkens funktion skal være i orden

Selve funktionen i jakken er ofte meget simpel. Der er en helt enkel grund til, at du er ved at købe en vinterjakke. Du har nemlig brug for, at du kan holde varmen, når temperaturen bliver lavere. Derfor er det også vigtigt, at når du er ude for at købe din vinterjakke, at den kan lige præcis det. Det første fokus du skal have er, om den egentlig kan udfylde den funktion den skal – for hvis ikke, så kan du lige så godt lade være med at købe den i første omgang. Så det allervigtigste er altså selve jakken og hvor varm den er. Derudover kan du overveje ting såsom lommer, hvis du ikke så tit går med en taske eller der skal være inderlommer, hvis du nu er hemmelig agent og skal gemme et våben (det er ofte en dum idé, medmindre du rent faktisk er hemmelig agent). Derudover kan du også have andre tekniske ønsker til f.eks. størrelsen, hvordan den skal passe, om den skal have en hat på og hvilke temperaturer den kan holde til. Der er stor forskel på en jakke der kan holde til et par minusgrader og en jakke man tager på til Antarktis.

Få inspiration

Det kan være svært at finde på den helt rigtige vinterjakke (eller bare generelt den rigtige stil) selv, men har kan man kigge hen til Ole Henriksen for inspiration, for her kan du virkelig blive inspireret til rigtig meget, i virkeligheden uanset hvilken stil du her.

Udseende betyder alt

Selvom man kan sige, at når det kommer til vinterjakker, så er funktion vigtigt, så er det altså stadigvæk udseende der tager kagen. Hvis ikke jakken er pæn at se på, så er der ikke nogen fidus i at købe den i første omgang. Så det skal altså være en jakke, som både opfylder de forskellige funktioner og tekniske ønsker som du har, men også en jakke som er pæn og nydelige at se på, så det ikke ligner at du er på vej med en ekspedition til Nordnorge for at finde olie. Det er nogle gange en svær balance at finde, men med lidt gåpåmod og en god research på nettet og i butikker, så lader det sig nemt gøre.

Recommended For You

About the Author: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *