Erhvervsejendomme verdenen
Erhvervsejendomme er blot er fint ord for en masse forskellige ejendomme man kan eje enten som privatperson eller som en organisation eller et firma. Det kan være lejligheder, huse eller andre bygninger, der enten er beboelige eller bruges til arbejdspladser eller opbevaring. Det er ikke alle der kan spille med erhvervsejendoms markedet. Man skal ofte være en af de tunge drenge for rigtig at kunne være vigtig på dette område. Men det betyder naturligvis ikke at hr. og fru Hansen ikke også kan få en bid af kagen. Der er mange privatpersoner derude i Danmark der ejer enkelte eller to lejligheder og lejer dem ud til forskellige potentielle lejere. Det kan for eksempel være småbørns familier, enlige eller studerende. Disse mennesker har som alle andre brug for en lejlighed og ofte i en fart. Her er det en oplagt mulighed som privatperson at tjene et par håndører ved siden af ens faste arbejde ved at leje en lejlighed eller en anden form for bolig ud.
Det er en god måde at tjene penge på og give dig og din familie råd til lidt ekstra sjov i hverdagene. Det kan samtidig smitte af på dine børn og de kan få en interesse for forretningsverdenen, når de ser at forældrene selv prøver kræfter med det.
Få en erhvervsejendom
Man kan købe erhvervsejendomme gennem mange forskellige firmaer og organisationer. Der er masser af boligforeninger der til daglig sælger et stort antal boliger uanset om det er huse, lejligheder eller andelsboliger.
Før man går ud og investerer i en ejendom må man dog sætte sig ned og overveje sin situation, og her er det også en god ide at have styr på sin business intelligence – noget du kan læse mere om her. Men man skal være grundig i overvejelsen. Er det klogt for lige netop en selv at eje en ejendom og eventuelt leje den ud? Med ejerskab kommer et stort ansvar. Det er vigtigt, at man selv sørger for at holde ens ejendom i stand, og det kan ofte være en stor udgift. Derfor må man sikre sig, før man går ud og erhverver sig en ejendom, at man har en rimelig stor kapital lagt til side til forskellige uforudsete udgifter. Man har naturligvis et depositum lejerne skal betale før de flytter ind i lejligheden. Dette depositum bruges på forskellige småting som huller i væggen, døre og en ny omgang maling når lejerne flytter ud igen. Det dækker ofte hoveddelen af udgifterne. Men det betyder ikke at der ikke kan komme andre uforudsete udgifter, som man ikke kan hæfte udlejerne for. Normalt, når lejerne ødelægger noget i ejendommen, står de også for at betale og erstatte det ødelagte. Men nogle skader, som f.eks. vandskader som følge af et knækket rør, kan lejerne ikke hæftes for. Medmindre de naturligvis havde gjort stor skade ved det ødelagte rør. Et ødelagt vandrør kan ofte være en stor udgift for en privatperson, og ejendommen skal naturligvis være i orden for at overholde fælles regler og for at nogen overhoved gider at bo i ejendommen. Derfor må man også kunne være i stand til, ingen for en meget kort tid, at kunne betale sådanne store og pludselige udgifter.